h

Westhoek: Is aandacht vragen voor kinderen die opgroeien in armoede ongepast?

17 november 2012

Westhoek: Is aandacht vragen voor kinderen die opgroeien in armoede ongepast?

Fractievoorzitter Daniël Westhoek vraagt zich af of het ongepast is om aandacht te vragen voor kinderen die opgroeien in armoede. Hij zag op twitter een tweet voorbij komen van Wim Blansjaar, voorzitter van de winkeliersvereniging Stadshart, waarin hij stelt dat de SP ongepast gedrag vertoont tijdens een kinderfeest. De SP heeft tijdens de intocht van Sinterklaas middels een flyer aandacht gevraagd voor het feit dat er in Zoetermeer 3.754 kinderen opgroeien in armoede. Westhoek concludeert dat daar niets ongepast aan is.

Tweet van Wim Blansjaar (winkeliersvereniging Stadshart)

Tijdens de intocht van Sinterklaas in het Stadshart van Zoetermeer heeft de SP flyers uitgedeeld aan de ouders van kinderen die langs de kant van de optocht van Sinterklaas stonden te wachten. In de flyer vraagt de SP aandacht voor het feit dat er in Zoetermeer 3.754 kinderen opgroeien in armoede en dat Sinterklaas ook dit jaar aan hen voorbij zal gaan. De SP wil echter dit jaar Sinterklaas niet voorbij laten gaan aan deze kinderen en doet daarom een beroep op de mensen om solidair te zijn met de kinderen die opgroeien in armoede. De SP vraagt aan deze mensen om oude kinderschoenen of speelgoed in te komen leveren bij de kraam van de SP die op zaterdag 24 november en zaterdag
1 december op het Promenadeplein in het Stadshart van Zoetermeer zal staan. De SP doneert de opbrengst vervolgens aan de voedselbank die er zorg voor dragen dat het bij kinderen komt die opgroeien in armoede.

Uit het gesprek tussen Blansjaar en Westhoek, naar aanleiding van de tweet, blijkt dat het sinterklaasfeest ieder jaar wel wordt verstoord door een organisatie. Blansjaar doelde hiermee op commerciële bedrijven die producten aan de man proberen te brengen tijdens de intocht van Sinterklaas. De SP kan zich vinden in het feit dat Blansjaar dit niet gepast vindt. Maar er zit toch wel een wezenlijk verschil tussen het uitvoeren van commerciële activiteiten of het vragen van aandacht voor een groot maatschappelijk probleem, namelijk het feit dat er kinderen zijn die opgroeien in armoede. Hetgeen een grote invloed heeft op de ontwikkeling van een kind.

Daniël WesthoekFractievoorzitter Daniël Westhoek: “Ik vind de reactie van Blansjaar erg overdreven. De SP verstoort helemaal geen kinderfeest. Ouders van kinderen worden erop geattendeerd dat niet ieder kind in de gelukkige situatie leeft om wat van het sinterklaasfeest mee te krijgen. Als SP doen wij daarom een beroep op deze ouders om ook iets te geven voor kinderen die in een situatie leven waar geen Sinterklaas gevierd kan worden. Is dat dan ongepast? Echt niet!, ik vind dat het mijn maatschappelijke plicht is om dit onder de aandacht te brengen. Ik noem dit solidariteit bewerkstelligen tussen arm en rijk. Ik vind het dan ook een zorgelijke ontwikkeling dat er mensen zijn zoals Blansjaar die dit handelen als ongepast bestempelen.”

U bent hier