h

SP vraagt extra ondersteuning voor minima

8 november 2012

SP vraagt extra ondersteuning voor minima

Zoetermeerders met een laag inkomen moeten extra ondersteuning krijgen van de gemeente. Daarvoor heeft de SP gepleit tijdens de behandeling van de gemeentelijke begroting voor 2013. Fractievoorzitter Daniël Westhoek stelde onder meer voor de grens voor het aanvragen van een langdurigheidstoeslag te verhogen naar 110% van de bijstandsnorm. Daardoor komen ook mensen voor de toeslag in aanmerking die gedurende langere tijd net boven de bijstandsnorm leven.

Daniël WesthoekOok stelt de SP voor om de Zoetermeerpas weer in te voeren voor studenten met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm. Westhoek: “Studenten hebben het financieel al zwaar en met de plannen van het kabinet Rutte II worden studenten ook nog eens opgezadeld met een lening.”

Omdat de gemeente studenten aan Zoetermeer wil binden wordt binnenkort een leegstaand kantoorpand aan de Engelandlaan aangepast: er worden 67 sociale huurwoningen voor jongeren in gevestigd. Westhoek: “Maar huisvesting is niet volgende om studenten aan Zoetermeer te binden. De studenten moeten ook kunnen participeren in de lokale samenleving.” Korting op voorzieningen via de Zoetermeerpas kan daaraan bijdragen, is hij van mening.

Westhoek: “Wij sluiten als SP niet onze ogen voor het feit dat de armoede toeneemt. Juist in zware economische tijden is solidariteit de sleutel tot succes. Daarom vraagt de SP om extra ondersteuning van hen die dagelijks de eindjes aan elkaar moeten knopen.”

U bent hier