h

Floriade: kans of risico?

3 juli 2012

Floriade: kans of risico?

De gemeente Zoetermeer wil nog steeds meedoen aan het mede organiseren van de Floriade in 2022. Dat bleek gisteren tijdens de raadsvergadering. De SP heeft nog steeds het beeld voor zich dat, toen de Floriade in 1992 in Zoetermeer georganiseerd werd, er voor de gemeente uiteindelijke een tekort was van € 9 miljoen gulden en dat de verantwoordelijk wethouder kon vertrekken. Dus een niet al te rooskleurig beeld. De SP twijfelt dan ook zeer aan de kansen waarover de voorstanders van de mogelijke komst van de Floriade spreken. Het is voor veel mensen een zware tijd van bezuinigingen. Is het dan wel zo verstandig om het risico te gaan lopen weer met een negatief saldo te eindigen?

Om te beginnen zijn er nog diverse kandidaten die de Floriade mogelijk kunnen gaan organiseren. Dus al het geld dat tot nu toe wordt uitgegeven om onze regio te promoten bij de organisatie is al een groot risico. Als Zoetermeer niet de medeorganisator wordt is dit dus weggegooid geld. Worden wij wel de medeorganisator van de Floriade dan blijft er nog steeds sprake van een risico. De SP wil dit risico in tijden van bezuinigingen niet lopen. Als er geen sprake van bezuinigingen zou zijn had de SP serieuzer naar het voorstel gekeken om te komen tot de organisatie van de Floriade. Nu ziet de SP echter geen kansen en alleen maar risico's. Risico's die de SP niet wil dragen.

Ewout den HeijerRaadslid Ewout den Heijer: “Er werd terecht opgemerkt door Klaas Schra van de ChristenUnie/SGP dat de SP graag wil denken in kansen. En dat doet de SP dan ook. De SP deelt echter niet de mening dat het mede organiseren van de Floriade in 2022 een kans is voor de gemeente. Het verleden heeft dat wel uitgewezen. In 1992 heeft de Floriade de gemeente opgezadeld met een tekort en heeft het een wethouder de kop gekost. Dus zo succesvol is het de vorige keer niet gegaan toen wij als Zoetermeer de Floriade organiseerde. Wij moeten leren van het verleden. En als ik naar het verleden kijk dan zie ik geen kans maar een risico. Daarom adviseer ik niet niet te kiezen voor het mede organiseren van de Floriade in 2022, maar dit geld te investeren in voorzieningen in de stad.”

U bent hier