h

Uitbreiding Snowworld van de baan

13 maart 2012

Uitbreiding Snowworld van de baan

Vandaag werd bekend dat de geplande uitbreiding van Snowworld niet doorgaat. De leisurebedrijven in Zoetermeer vallen stuk voor stuk om, dus deze stap viel te verwachten. Snowworld heeft plannen om de derde baan uit te breiden, maar hoe realistisch deze zijn valt nog te bezien.

Ewout den HeijerEwout den Heijer, raadslid SP: "Als SP zijn wij blij dat deze enorme vrieskist niet doorgaat, bouwen in het Groene Hart mag niet en daarnaast getuigd het plan niet van milieu- en maatschappelijk bewust ondernemen."

Snowworld zegt dat ze door af te zien van de vierde baan gehoor geeft aan de protesten van buurtbewoners en milieuorganisaties. De jarenlange protesten van de SP, buurtbewoners en actiegroepen hebben haar vruchten afgeworpen. Door deze beslissing blijft het Buytenpark behouden zoals het nu is en kan iedere inwoner van Zoetermeer blijven genieten van de groene omgeving.

Door middel van eerder ingediende schriftelijke vragen heeft de SP het college gevraagd afscheid te nemen van de leisureambities. De SP blijft zich inzetten voor een groene stad waar inwoners ook kosteloos kunnen recreƫren.

U bent hier