h

Voorzieningen in de wijken verdwijnen zienderogen

27 februari 2012

Voorzieningen in de wijken verdwijnen zienderogen

De dienstverlening van de posterijen wordt al tijden uitgekleed. Enige tijd geleden is in Utrecht het laatste volwaardige postkantoor gesloten en het is al jaren niet meer mogelijk om postzegels per stuk te kopen. Mensen regelen steeds meer zaken via internet, toch blijft er behoefte aan persoonlijk contact. Bijvoorbeeld voor het versturen van een aangetekende brief of pakket, het overschrijven van een kenteken of het regelen van geldzaken.

Ewout den HeijerRaadslid Ewout den Heijer: "Internet is een geweldig middel voor mensen om te communiceren en voor bedrijven om hun diensten aan te bieden. Via internet kan je echter geen papieren brief versturen of een vraag stellen aan een echt mens dat fysiek voor je staat. Bedrijven moeten zich realiseren dat sommige diensten simpelweg niet gedigitaliseerd kunnen worden."

Nu het postagentschap in Meerzicht sluit lijkt het er op dat inwoners van deze wijk hun post- en bankzaken elders moeten gaan regelen. De SP hecht aan voorzieningen op buurtniveau zodat ze voor iedereen bereikbaar zijn. We vragen het college van B&W dan ook zich in te spannen voor behoud van de post- en bankkantoren in wijkwinkelcentra.

U bent hier