h

Schriftelijke vragen mogelijk alcohollimiet

10 januari 2012

Schriftelijke vragen mogelijk alcohollimiet

De gemeente heeft dit jaar veel ingezet op preventie rondom de jaarwisseling. Helaas hebben een feest en tientallen beveiligers niet geholpen. De meeste mensen hebben het tijdens Oud en Nieuw gezellig gehad, echter ging het niet overal goed. Los van materiële schade was de sfeer hier en daar erg onrustig en sloeg in de Houtbuurt de vlam compleet in de pan.

De burgemeester heeft de landelijke media gehaald met een voorstel om een alcohollimiet in de openbare ruimte in te stellen. De SP verbaast zich over deze stap. Ten eerste is het onwenselijk om blaastesten af te nemen bij voetgangers en ten tweede zijn openbare dronkenschap en baldadigheid al verboden. Het lijkt er op dat met deze onuitvoerbare maatregel de goeden onder de kwaden zullen moeten lijden, iets wat er eerder zagen bij de vele alcoholverboden in Zoetermeer.

Vernielingen en overlast moeten aangepakt worden op een positieve manier: buurtactiviteiten en contact leggen met jongeren, ook als er niks aan de hand is. Dat deze aanpak werkt is in de Houtbuurt al eens bewezen. De SP is benieuwd naar de beweegredenen van de burgemeester om een alcohollimiet in te stellen en naar hoe dit volgens het college van B&W kan bijdragen aan een prettigere jaarwisseling. De SP heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.

U bent hier