h

Zoetermeer tweede plaats beste digitale loket

1 oktober 2011

Zoetermeer tweede plaats beste digitale loket

Uit een onderzoek van Ernst & Young blijkt dat Zoetermeer op de tweede plaatst staat van gemeenten met het beste digitale loket. Een digitaal loket is het via internet regelen van zaken met de gemeente waar je voorheen voor naar het gemeentehuis moest. Op de eerste plaats van de lijst staat de gemeente Den Haag. De SP is blij verrast met de tweede plaats van de gemeente Zoetermeer. Als ICT stad heet Zoetermeer al vaak de plak mis geslagen. Met deze tweede plaats blijkt dat Zoetermeer het ook wel eens goed kan doen op het gebied van ICT.

Daniël WesthoekFractievoorzitter Daniël Westhoek: "De SP heeft in het verleden vaak twijfels gehad over de ICT ambitie van Zoetermeer. Open Source wilde het college van B&W niets van weten, ICT bedrijven verlieten steeds meer Zoetermeer en diverse ICT projecten in het verleden zijn een flop geworden. Ik ben daarom ook blij dat het digitaliseren van de gemeentelijke dienstverlening wel een succes blijkt te zijn. Het is voor zowel de gemeente als de inwoners zeer goed dat deze dienstverlening optimaal is. Inwoners hoeven nu vaak niet meer naar het gemeentehuis voor bijvoorbeeld een uittreksel of een vergunning. Voor de gemeente scheelt het weer invoerwerk. Dus een win-win situatie. En deze dienstverlening heeft de gemeente Zoetermeer dus goed op orde."

De gemeenteraad is op dit moment ook aan het digitaliseren. Enkele raadsleden werken inmiddels met een IPAD en ontvangen geen of minder documenten op papier. Dus de ICT ambitie van de gemeente Zoetermeer gaat na jaren misschien toch nog ergens toe leiden!

U bent hier