h

Referendumverzoek over sluiting bouwspeelplaats

5 juli 2011

Referendumverzoek over sluiting bouwspeelplaats

Maandag 30 mei j.l. heeft een meerderheid van de gemeenteraad ingestemd met de sluiting van twee van de drie locaties van de bouwspeelplaats. De locaties Zegwaartseweg en Rokkeveen zouden per 1 juli gesloten worden. Alleen de locatie Voorweg zou tot nader orde open blijven voor de kinderen. Inmiddels heeft de SP begrepen dat de actieve vrijwilligers van de bouwspeelplaats een referendumverzoek hebben ingediend. De vrijwilligers willen een uitspraak van de inwoners van Zoetermeer over de sluiting van de bouwspeelplaats.

De vrijwilligers hebben dit verzoek ingediend bij het college van B&W. Hiervoor moesten zij al enkele honderden handtekeningen inleveren. Het verzoek is door het college van B&W goedgekeurd. Men heeft nu de hele zomervakantie om in totaal rond de 4500 handtekeningen op te halen om een definitief verzoek tot het houden van een referendum aan te vragen.

De SP is verheugd te horen dat de vrijwilligers van de bouwspeelplaats hun hoop nog niet hebben opgegeven. Het is een hele opgave om maar liefst 4500 handtekeningen op te halen. Maar tijdens eerdere gezamenlijke acties tegen de sluiting van de bouwspeelplaats heeft de SP ook al gemerkt dat het een voorziening is waar veel mensen een mening over hebben. De vrijwilligers maken dus zeker een kans om een definitief verzoek tot een referendum in te kunnen dienen.

Daniël WesthoekFractievoorzitter Daniël Westhoek: “In politiek opzicht was de strijd voor het behoud van de bouwspeelplaats over. Een meerderheid van de gemeenteraad had helaas besloten tot sluiting van twee van de drie locaties. De rekening van de crisis wordt op deze wijze neergelegd bij de kinderen van onze stad. Ik ben blij dat de vrijwilligers de strijd nog niet op hebben gegeven! Het ophalen van enkele duizenden handtekeningen is niet niks. Maar gelet op hun enthousiasme voor het open houden van de bouwspeelplaats zou het ze best nog wel eens kunnen lukken!”

Doordat er een inleidend verzoek tot het houden van een referendum is ingediend is het besluit van de gemeenteraad tot nader orde uitgesteld. Dit houdt onder andere in dat alle drie de locaties van de bouwspeelplaats deze zomer nog gewoon open zijn.

U bent hier