h

SP is licht positief over komst Factory Outlet Center

14 juni 2011

SP is licht positief over komst Factory Outlet Center

Er komt mogelijk een Factory Outlet Center in het gebied tussen Zoetermeer en Bleiswijk, het zogenaamde BleiZo gebied. Bij een Factory Outlet Center kan merkkleding voor dumpprijzen worden gekocht. De SP is licht positief over de komst van een mogelijk Factory Outlet Center. Het biedt zowel kansen als gevaren voor Zoetermeer.

De gevaren zijn vooral voor de kleine ondernemers in Zoetermeer. De komst van een Factory Outlet Center zal gepaard gaan met een omzetdaling van 10% bij de huidige ondernemers. Dit kan tot een verschraling van het winkelaanbod leiden. En kansen zijn er ook. Een Factory Outlet Center beidt veel werkgelegenheid voor met name laag opgeleiden. Tevens wordt gewilde kleding aangeboden tegen scherpe tarieven, zodat een bepaald aanbod binnen bereik komt van mensen met een wat smallere beurs.

De SP ziet daarom zowel kansen als bedreigingen in de komst van een Factory Outlet Center. Deze afwegende is de SP licht positief over de mogelijke komst van een Factory Outlet Center. De SP wil eerst een verder onderzoek naar de gevolgen van de komst van een Factory Outlet Center afwachten alvorens zich achter het plan te scharen.

Lennart FeijenCommissielid Lennart Feijen: “Het is een moeilijke keuze. Aan de ene kant zal de komst van een Factory Outlet Center een druk leggen op de kleine ondernemers in met name het Stadshart. Aan de andere kant zorgt een Factory Outlet Center voor meer werkgelegenheid en komen dure merken binnen het bereik van mensen met een kleine beurs. De kansen wegen voor de SP op dit moment zwaarder dan de bedreigingen. Daarom heeft de SP op dit moment een positieve grondhouding tegenover de komst van een Factory Outlet Center. De komst van een Factory Outlet Center mag echter niet leiden tot een kaalslag in het aanbod van kleine ondernemers. Daarom willen wij ons nu nog niet definitief binden aan de komst van een Factory Outlet Center. Wij wachten is het verdere onderzoek af.”

U bent hier