h

SP in actie voor bushaltes Benthuizen

11 juni 2011

SP in actie voor bushaltes Benthuizen

Vier bushaltes aan de Heerewegh en de Dorpsstraat in Benthuizen dreigen geschrapt te worden en er komt maar één bushalte voor terug en nog wel aan de andere kant van de dorp. De SP vreest een forse aantasting van de mobiliteit van ouderen, die voor mobiliteit afhankelijk zijn van bus 165. Dit constateert de SP naar aanleiding van een brief van de Algemene Nederlandse Bond van Ouderen (ANBO).

Volgens de gemeente zorgt de bus voor veel overlast en moet er iets veranderen. De gemeente stelt dat er drie bushaltes voor terugkomen en dat het uiteindelijk allemaal beter uit zal pakken voor de dorpsbewoners. De SP is van mening dat de mobiliteit van met name ouderen onder drukt komt te staan met het verdwijnen van de bushaltes.

Lies van AelstSP Statenlid Lies van Aelst: “Het schrappen van de bushaltes in het dorp is een slechte ontwikkeling. Deze lijn biedt alle inwoners van Benthuizen mobiliteit. Voor de nieuwe bewoners van het ouderencomplex is bereikbaarheid met het openbaar vervoer zelfs essentieel.”

U bent hier