h

Minister Verhagen akkoord met 52 koopzondagen Zoetermeer

21 juni 2011

Minister Verhagen akkoord met 52 koopzondagen Zoetermeer

Uit de reactie op schriftelijke vragen van de Tweede Kamerleden Ortega-Martijn (ChristenUnie), Dijkgraaf (SGP) en Gesthuizen (SP) blijkt dat minister Verhagen akkoord is met de verruiming van de koopzondagen in Zoetermeer. De minister is van mening dat de gemeente Zoetermeer in voldoende mate heeft aangetoond een toeristische stad te zijn.

De SP vindt het jammer dat de minister heeft besloten het besluit niet voor vernietiging voor te dragen aan de Kroon. De minister is van mening dat de gemeente Zoetermeer in voldoende mate rekening heeft gehouden met de belangen van de lokale economische bedrijvigheid en de werkgelegenheid, de zondagsrust, de leefbaarheid, de veiligheid en de openbare orde in de gemeente.

De SP heeft tijdens de behandeling van het voorstel voor verruiming van de koopzondagen al aangegeven dat de eerder genoemde punten niet in voldoende mate zijn uitgewerkt in het voorstel van het college van B&W. Het voorstel was vooral geschreven vanuit het oogpunt van een aantal grote supermarktketens die graag op zondag open wilden zijn. Maar helaas vindt de minister dat deze punten wel voldoende zijn uitgewerkt.

Daniël WesthoekFractievoorzitter Daniël Westhoek: “Als SP hebben wij onze uiterste best gedaan om de kleine ondernemers te behoeden van oneerlijke concurrentie. De minister is het hoogste orgaan binnen ons politiek bestel om een besluit tegen te kunnen houden. De minister is het echter met ons oneens en daar moeten wij ons dan bij neerleggen. Nu is het aan de ondernemers, als zij het besluit ongedaan willen maken, om de weg van beroep en bezwaar procedures te bewandelen.”

U bent hier