h

Jongeren verdienen een plek in de wijk

14 juni 2011

Jongeren verdienen een plek in de wijk

Tijdens de raadscommissie samenleving van 14 juni 2011 is er voor de zoveelste keer gesproken over een jongerenvoorziening in de wijk Rokkeveen. Het wil het college van B&W maar niet lukken om tot een goede oplossing te komen. Daarom kwam het college van B&W afgelopen dinsdag met het voorstel om de jongeren buiten de wijk te plaatsen. Voor de SP onbespreekbaar. De voorziening moet in de wijk van de jongeren zelf worden gerealiseerd.

Onlangs hebben jongeren en buurtbewoners in goede sfeer met elkaar gesproken aan het Morapad. Wat de SP betreft moet de oplossing daar voorlopig ook gezocht worden, in het overleg tussen de jongeren en de buurtbewoners.

Lennart FeijenCommissielid Lennart Feijen: “Ik ben van mening dat jongeren een eigen plek verdienen in hun wijk, een eigen pand of gebouwtje waar zij hun eigen ding kunnen doen zonder daarmee overlast voor de rest van de wijk te veroorzaken. We gaan ze in ieder geval niet de wijk uit jagen, want de jongeren zijn gewoon onderdeel van de wijk.”

De commissie en de wethouder dachten hier gelukkig ook zo over. Er wordt geen jongerenwerk verplaatst naar Rokkeveen-Oost en er wordt gekeken naar uitbreiding van het JOP in Rokkeveen-West en extra capaciteit van het jongerenwerk ook daar in te zetten waar die nodig is.

U bent hier