h

Jaarrekening 2010: Zorg, ontspanning en groen

9 juni 2011

Jaarrekening 2010: Zorg, ontspanning en groen

Op 9 juni vond het jaarlijkse resultatendebat plaats. Tijdens het resultatendebat spreekt de gemeenteraad over de jaarrekening van het afgelopen jaar. De SP heeft ingezet op de thema's zorg, ontspanning en groen.

De effectiviteit van de WMO-ondersteuning is aan het dalen. Terwijl de wet juist bedoeld is om mensen zo goed mogelijk te ondersteunen, zodat zij volwaardig deel kunnen nemen aan de maatschappij. Hier moet zeker snel aandacht aan worden besteed. Ook de vrijwilligers, uit onder andere de zorg, willen op een andere wijze worden ondersteund. Een vrijwilligersfeest is leuk, maar het geld zou volgens vele vrijwilligers beter uitgegeven kunnen worden aan cursussen en ondersteuning van de vrijwilligers.

Het zwembad staat ook dit jaar weer niet al te positief in de jaarrekening. De bezoekersaantallen lopen nog steeds terug. Dit heeft volgens de SP niet te maken met het animo om te gaan zwemmen, maar het beleid van de gemeente. Zo is in de zomervakantie het zwembad om vijf uur al gesloten.

Ook in 2010 heeft er op diverse plekken in de stad een kaalslag van groen plaatsgevonden, zonder dat hier ook enige compensatie heeft plaatsgevonden. Al jaren wordt er gesproken over compensatie van groen, maar de SP heeft nog steeds weinig kunnen merken van compensatie van groen.

Daniël WesthoekFractievoorzitter Daniël Westhoek: “In 2010 heeft de SP veel aandacht besteed aan de zorg. Dat minder mensen tevreden zijn over het maatwerk van de WMO vind ik zorgelijk. Het wordt tijd dat we het WMO-beleid eens gaan herzien. Dit zou in juni 2011 gebeuren, helaas is dit inmiddels verplaatst naar eind augustus. Ook ben ik zeer huiverig over het beleid van het zwembad. Ik heb een déjà-vu op dit punt. Zo is het namelijk ook met de bouwspeelplaatsen gegaan. Eerst een paar jaar negatief benoemen in de jaarrekening en dan uiteindelijk de nek om draaien, zoals recentelijk is gebeurd. Nu liggen er al stukken van het college van B&W waarin gesproken wordt over het privatiseren van zwembaden. Privatiseren gaat wat mij betreft nooit gebeuren!”

U bent hier