h

Ronald van Raak en Lieke Smits spreken op Marxisme festival 2011

8 mei 2011

Ronald van Raak en Lieke Smits spreken op Marxisme festival 2011

Op 21 en 22 mei vindt het jaarlijkse Marxisme festival plaats. Een weekend met tientallen politieke bijeenkomsten vol discussie en debat over antikapitalistische kritiek, nieuwe bewegingen van protest en socialistische alternatieven. Met honderden bezoekers is het festival de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste jaarlijkse bijeenkomst voor socialistische politiek, theorie en discussie in Nederland.

Ronald van Raak (Tweede Kamerlid) zal op het festival spreken op de bijeenkomst: Internationalisme en socialisme waarin hij ingaat op hoe socialisten staan in een steeds veranderende internationale omgeving. Lieke Smits (bestuurslid ROOD) spreekt op de bijeenkomst: Neoliberalisme en bezuinigingen in het hoger onderwjs. Zij zal hierbij ingaan op de aanstaande bezuinigingen op het hoger onderwijs, zoals de langstudeerboete en het afschaffen van de studiefinancieering, die onderdeel zijn van een pakket maatregelen die de toegankelijkheid van het hoger onderwijs ernstig bedreigen en ervoor zorgen dat onderwijs in de toekomst alleen nog is weggelged voor kinderen met rijke ouders.

Een weekend lang vinden tientallen debatten plaats met diverse sprekers uit binnen- en buitenland. Met als sprekers onder andere: Mohamed Waked (Revolutionairy Socialists Egypt), Ronald van Raak (Tweede Kamerlid SP), Conny Braam (schrijfster en activiste), Rob Witte (auteur Al eeuwenlang een gastvrij volk), Richard Boyd Barrett (United Left Alliance Ierland), Sotiris Kontogiannis (ANTARSYA, anti-kapitalistisch links in Griekenland), Richard Seymour (auteur The Liberal Defence of Murder en oprichter blog Lenin's tomb) en Lieke Smits (ROOD).

Er vinden meer meer dan 35 bijeenkomsten plaats over onder andere: de revoluties in de Arabische wereld, de crisis in de eurozone, neoliberalisme en bezuinigingen op het hoger onderwijs, is de PVV fascistisch?, tussen strijdbijl en poldermodel: wat doen socialisten in een bureaucratische FNV?, de voedselcrisis: honger in een wereld van overproductie, is de politie je beste vriend? en de ideeën van Slavoj
žiek.

Het Marxisme festival vindt plaats bij CREA de Universiteit van Amsterdam, Turfdraagsterspad 17 in Amsterdam. Meer informatie is te vinden op de de site van het Marxisme festival waar ook de kaarten besteld kunnen worden.

De entreeprijzen zijn € 15 / €10* voor het weekend, €10 /€7,50* voor de zaterdag en €7,50 / €5* voor de zondag.

* Korting voor scholieren, studenten en uitkeringsgerechtigden

U bent hier