h

Einde bouwspeelplaats in zicht

17 mei 2011

Einde bouwspeelplaats in zicht

Tijdens de raadscommissie samenleving van 17 mei heeft een meerderheid van de partijen zich uitgesproken voor sluiting van twee van de drie locaties van de bouwspeelplaats. Alleen de SP en Groenlinks zijn voor het behoud van alle locaties van de bouwspeelplaats. De SP ziet met dit besluit het einde van de bouwspeelplaats naderbij komen. Ook de locatie Voorweg blijkt op de nominatie te staan om op den duur op te gaan in een stadsboerderij.

Het voorstel van het college van B&W stelt dat alle activiteiten overgenomen gaan worden door de stadsboerderijen en activiteiten in de wijk. Echter ligt er nog geen enkel plan hoe dit dan verder uitgevoerd gaat worden. Als het alternatieve plan van de vrijwilligers al berust op drijfzand, dan voldoet het voorstel van college van B&W daar ook zeker aan.

Daniël WesthoekFractievoorzitter Daniël Westhoek: “Ik ben zeer teleurgesteld in de collega partijen. Bezuinigen op voorzieningen van kinderen is een zeer verkeerde keuze. Zij hebben de financiële crisis niet veroorzaakt! De kinderen hebben recht op een veilige plek om te kunnen spelen. Ook vind ik dat de vrijwilligers niet serieus zijn genomen, zowel in de voorbereiding van het voorstel van het college van B&W als tijdens de vergadering. De vrijwilligers dragen de bouwspeelplaats. Er zou veel beter naar hun geluisterd moeten worden. Het deed mij goed te zien dat de publieke tribune vol zat met vrijwilligers, ouders en zelfs kinderen. Het leeft onder de mensen, jammer dat daar niet naar geluisterd is.”

Maandag 30 mei neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de toekomst van de bouwspeelplaats. Als het voorstel van het college van B&W aangenomen wordt dan zullen de locaties Zegwaartseweg en Rokkeveen per 1 juli definitief gesloten worden.

U bent hier