h

Doek is gevallen voor de bouwspeelplaats

30 mei 2011

Doek is gevallen voor de bouwspeelplaats

Maandag 30 mei heeft een meerderheid van de gemeenteraad voor sluiting van twee van de drie locaties van de bouwspeelplaats gestemd. De locatie Voorweg blijft nog wel open. De locaties Zegwaartseweg en Rokkeveen zullen per juli 2011 niet meer opengaan. Hiermee is het doek gevallen voor een uniek concept binnen Zoetermeer.

Vrijwilligers, ouders en kinderen hebben voorafgaand aan de vergadering hun uiterste best gedaan om de raadsleden op andere gedachte te brengen. Er werden hutten gebouwd en tekeningen gemaakt. En later waren meerdere spandoeken te zien in de raadzaal. Het signaal was duidelijk, maar de gemeenteraad had hier geen boodschap aan.

De SP heeft gepleit voor uitstel van sluiting van locaties, omdat nog totaal niet duidelijk is hoe de functies van de gesloten locaties op de stadsboederijen vorm gaan krijgen. De SP wilde eerst dit voorstel afwachten alvorens te besluiten of er locaties gesloten kunnen worden. Eerst een gedegen voorstel alvorens een besluit. Dit voorstel kon alleen op steun van GroenLinks rekenen.

Daniël WesthoekDaniël Westhoek: “Ik ben zeer teleurgesteld in de gemeenteraad. Men is akkoord gegaan met een besluit zonder dat er duidelijk is wat er nu concreet zal gaan gebeuren als de locaties gaan sluiten. Een vreemde gang van zaken. En dan nog wel de locaties sluiten midden in de zomervakantie. De persoon die dit heeft verzonnen heeft alles behalve de kinderen voor ogen gehad. Ik vind het jammer dat het doek voor de bouwspeelplaats is gevallen. De vrijwilligers, ouders en kinderen hebben in ieder geval hun uiterste best gedaan.”

U bent hier