h

Alternatief plan bouwspeelplaats

16 mei 2011

Alternatief plan bouwspeelplaats

Dinsdag 17 mei spreekt de raadscommissie samenleving over het plan om twee van de drie locaties van de bouwspeelplaats te sluiten. De SP steunt al jaren de vrijwilligers om de bouwspeelplaats te behouden voor de Zoetermeerse kinderen. De plannen voor sluiting van maar liefst twee van de drie locaties lijkt nu bijna werkelijkheid te worden. De vrijwilligers, de SP en GroenLinks willen de rekening van de crisis niet neerleggen bij onze kinderen. Zij komen dan ook met een alternatief plan om de bouwspeelplaats van de ondergang te redden.

In het alternatieve plan staan voorstellen van de vrijwilligers om de bouwspeelplaats weer een impuls te geven. De afgelopen jaren is er een somber beleid gevoerd dat de bouwspeelplaats geen goed heeft gedaan. Met het alternatieve plan kan een deel van de bezuiniging op de bouwspeelplaats gerealiseerd worden door zaken efficiënter te regelen, zoals beter omgaan met materialen, beter inzetten van de locaties en beter samen te werken met scholen. Ook kunnen de inkomsten verhoogd worden door huur van de locaties mogelijk te maken, sponsors te zoeken en weer meer dagen open te gaan.

De vrijwilligers, de SP en GroenLinks stellen voor dat het college van B&W met de vrijwilligers en medewerkers van de bouwspeelplaats om te tafel gaat zitten om het alternatieve plan verder uit te werken en vervolgens met een nieuw plan naar de raad te komen.

Daniël WesthoekFractievoorzitter Daniël Westhoek: “Ik ben blij dat de vrijwilligers met een flinke lijst voorstellen zijn gekomen hoe de toekomst van de bouwspeelplaats er ook uit zou kunnen zien. Hiermee wordt maar weer eens duidelijk hoe erg betrokken de vrijwilligers zich voelen bij de bouwspeelplaats. Het college van B&W zou er meer dan goed aan doen om met deze mensen om de tafel te gaan zitten en te luisteren naar hun ideeën. De vrijwilligers maken immers voor een groot deel de bouwspeelplaats! Dus zij weten waar ze het over hebben.”

U bent hier