h

Gevaarlijke situaties door asbest

7 april 2011

Gevaarlijke situaties door asbest

Ondanks kwam aan het licht dat in een Woning in Zoetermeer asbeststof is vrijgekomen, dit heeft gezorgd voor een gevaarlijke situatie voor de betrokken huurden en omwonenden. De SP maakt zich zorgen over asbesthoudend materiaal in Zoetermeerse woningen en heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.

De SP wil van het college van B&W weten wat voor beleid er is om bewoners bewust te maken op de aanwezigheid van asbest in de woningen en de eventuele gevaren die er zijn door de aanwezigheid van asbest.

Ewout den HeijerRaadslid Ewout den Heijer: “Asbest is een gevaarlijke stof. Als huurders zich niet bewust zijn van de aanwezigheid van asbest in een woning dan kunnen er zich gevaarlijke situaties voordoen. Dat moet natuurlijk koste wat het kost voorkomen worden. Ik zie dan ook graag dat het college van B&W de woningbouwcorporaties gaat aansporen om hier beleid op te maken.”

De SP wil graag van het college van B&W weten of zij woningbouwcorporaties gaat aansporen om de aanwezigheid van asbest in woningen te inventariseren. En heel belangrijk, de huurders hier dan vervolgens van in kennis stellen.

U bent hier