h

Commissie deelt zorgen SP om verpleegzorg

31 maart 2011

Commissie deelt zorgen SP om verpleegzorg

Op dinsdag 29 april heeft de commissie samenleving op verzoek van de SP gesproken over de verpleegzorg in Zoetermeer. Aanleiding hiertoe was het in december 2010 uitgebrachte zwartboek van de SP over de situatie in de verpleegzorg in Zoetermeer. Een grote meerderheid van de commissie deelt de zorgen die de SP heeft.

Formeel gezien gaat de gemeenteraad niet over de verpleegzorg. De verpleegzorg wordt nu nog gefinancierd door de AWBZ en is daarom een aangelegenheid voor de Tweede Kamer. Daar is het zwartboek in januari 2011 al besproken. De SP is echter van mening dat het wel de Zoetermeerse inwoners zijn waar het om gaat. Daarom moet ook de gemeenteraad wat vinden.

Daniël WesthoekFractievoorzitter Daniël Westhoek: “Ik ben blij dat de commissie ook over de verpleegzorg heeft willen spreken. De medewerkers in de zorg zetten zich in, maar lopen echt op hun tenen. Zij lopen tegen verkeerd beleid en bezuinigingen aan. Als gemeenteraad moeten wij hier wat van vinden! En zelfs al ga je er formeel niet over, je kan toch veel bereiken. Ik ben gekomen met een zwartboek over de situatie in de verpleegzorg. En dit heeft wel tot resultaat dat de Vierstroom binnenkort een betere beoordeling zal gaan krijgen van de inspectie dan dat zij in jaren heeft gehad. Dus ook al gaan we er niet over, dat betekend niet dat je niets kunt veranderen!”

De commissie heeft op verzoek van de SP besloten om een brief te sturen naar de staatssecretaris met een oproep om de verpleegzorg verder te ontzien in de bezuinigingen en het liefst nog extra geld ter beschikking stelt voor de verpleegzorg. Ook heeft de commissie op verzoek van de SP de wethouder opdracht gegeven om bij zorgprojecten in de toekomst meerdere aanbieders, naast de Vierstroom, te betrekken bij de plannen om zo de monopoliepositie van de Vierstroom in Zoetermeer te doorbreken.

U bent hier