h

College slaat de plank volledig mis rondom de VTC's

9 februari 2011

College slaat de plank volledig mis rondom de VTC's

Dinsdag 8 februari heeft op verzoek van de SP de raadscommissie samenleving gesproken over de berichtgeving in de media over de sluiting van twee van de drie VTC locaties. Het college van B&W heeft in diverse media bekend gemaakt dat de VTC locaties Rokkeveen en Zegwaertseweg per juli 2011 gesloten zullen worden. De SP heeft dit voornemen uit de media moeten vernemen. Dit is geheel tegen de afspraak in die in augustus 2010 met het college van B&W is gemaakt. De gemeenteraad zal eerst nog spreken over de toekomst van de VTC's.

De SP voelde zich ronduit geschoffeerd door het college. Dit is niet de eerste keer dat de SP via de media besluiten van het college van B&W moet vernemen. De VTC's zijn een politiek gevoelig onderwerp. Hier had het college van B&W veel zorgvuldiger mee om moeten gaan.

Daniël WesthoekFractievoorzitter Daniël Westhoek: “Het college van B&W stelt dat er nog niets is besloten en dat er nog een voorstel naar de gemeenteraad zal komen. Echter valt uit de artikelen in de media niet op te maken dat er feitelijk nog niets is besloten. Ik vind het dan ook helemaal niet vreemd dat de vrijwilligers door het lint gingen toen zij dit bericht uit de media hebben moeten vernemen. Het college van B&W slaat hiermee de plank volledig mis. Voorstellen vallen of staan bij een goede communicatie. Het college van B&W heeft hier nog veel in te leren.”

De SP is tegen de sluiting van twee van de drie VTC locaties. Er is inderdaad sprake van een daling van het aantal bezoekers. Maar er is ook sprake van het steeds minder vaak open zijn van de VTC's. Dit heeft een grote aandeel in het teruglopen van het aantal bezoekers. De rekening van de crisis mag van de SP niet bij de kinderen neergelegd worden. Het college van B&W zoekt het geld maar bij onderdelen als stadspromotie en stadsmarketing, maar niet bij onze kinderen.

De commissie zal binnenkort alsnog inhoudelijk gaan spreken over de sluiting van twee van de drie VTC locaties. Dan zal de SP voor een derde keer een poging wagen een inhoudelijk debat aan te gaan met de commissie. Hopelijk geldt hier 'driemaal is scheepsrecht'.

U bent hier