h

Geen sluiting VTC's dankzij SP

13 november 2010

Geen sluiting VTC's dankzij SP

Eind augustus heeft de SP samen met de vrijwilligers van de VTC's actie gevoerd voor het behoud van de drie locaties van de VTC's. Er deden toen geruchten de ronde dat mogelijk twee van de drie locaties van de VTC's gesloten zouden worden vanwege bezuinigingen. De behandeling van de begroting is inmiddels achter de rug en daarin is niet opgenomen dat er locaties van de VTC gesloten zullen gaan worden.

Op zaterdag 28 augustus hebben de SP en de vrijwilligers een mini VTC opgebouwd op het Stadhuisplein. Er was van alles te doen voor kinderen: schminken, blik werpen, buttons maken, zandschilderijen maken en zelfs een springkussen. Vel ouders reageerde verontwaardig op het feit dat mogelijk locaties van de VTC gesloten zullen worden. Zij hebben massaal hun handtekening gezet voor het behoud van de VTC's.

Tijdens de daarop volgende raadscommissie hebben de vrijwilligers en kinderen aan de commissie duidelijk gemaakt dat de drie locaties van de VTC's gewoon behouden moeten blijven. De kinderen hebben tijdens de vergadering symbolisch hun handtekeningen overhandigd aan de commissie.

Daniël WesthoekFractievoorzitter Daniël Westhoek: “Ik ben blij dat we de drie locaties van de VTC's hebben weten te behouden. Hier blijkt maar weer eens dat een beetje actie best kan helpen om je doel te bereiken. De vrijwilligers hebben de commissie en het college van B&W weten te overtuigen dat er geen locaties gesloten moeten worden.”

U bent hier