h

SP houdt actie bij TNT Post

13 juli 2010

SP houdt actie bij TNT Post

De SP Zoetermeer heeft op maandag 12 juli en dinsdag 13 juli samen met SP – Tweede Kamerlid Sharon Gersthuizen een picket-actie gehouden bij de vestiging van TNT Post aan de Stephonsstraat. Met deze actie, Red de Postbode! komt de SP in verzet tegen het plan om 15.000 mensen bij TNT te ontslaan en werknemers tegen stukloon te laten werken.

In de middag stond de SP voor de poorten van TNT om flyers uit te delen en om van werknemers ervaringen op de werkvloer te horen. Er blijkt nog steeds veel intimidatie van werknemers door het management te zijn. Ook krijgen werknemers, tegen de afspraken in, geen overwerk betaald. Hiertegenover staat dat als iemand een uur te weinig heeft kunnen werken er gewoon een snipperuur van de werknemer wordt afgepakt. Er zijn ook klachten met betrekking tot het ziek melden en het weer aan de slag gaan. Er is een hoop mis bij TNT.
Werknemers zien hun mooie bedrijf langzaam teloorgaan op deze manier.

Red de Postbode!

Al deze ervaringen en klachten dienen uiterst serieus genomen te worden. De SP zal de komende tijd in het hele land dit soort ervaringen verzamelen en verder gaan met de actie Red de Postbode!

U bent hier