h

Van Tullpark weer een stukje minder park

29 juni 2010

Van Tullpark weer een stukje minder park

Tijdens de raadsvergadering van maandag 28 juni 2010 heeft een meerderheid ingestemd met de nieuwste plannen voor het Kwadrant. Het Van Tuyllpark, eens één van de stadsparken van Zoetermeer, zal veranderen in een leisurepark. Een park met diverse attracties die voor een groot deel bezoekers van buiten Zoetermeer zullen aantrekken.

Naast het verdwijnen van het groene karakter van het Van Tuyllpark zullen de nieuwe leisurevoorzieningen zorgen voor parkeerproblemen in het gebied. De nu in het Van Tuyllpark gevestigde sportverenigingen hebben een gratis parkeervoorziening. Met de komst van de leisurevoorzieningen zal dit verleden tijd zijn.

Ewout den HeijerRaadslid Ewout den Heijer: “Groen en laagdrempelige voorzieningen moet wijken voor grootschalige leisure, voornamelijk bestemd voor mensen buiten Zoetermeer met een bovengemiddelde portemonnee. We hebben dit al eerder gezien in het Buytenpark, waar Snowworld mag uitbreiden in beschermd natuurgebied. Nu gaat de kaalslag weer verder in het Van Tuyllpark.”.

U bent hier