h

Meldpunt 'Zorg in Zoetermeer'

28 juni 2010

Meldpunt 'Zorg in Zoetermeer'

De SP Zoetermeer krijgt de laatste tijd diverse meldingen van misstanden in de zorg in Zoetermeer. Zowel vanuit de thuiszorg, verpleegzorg als verzorgingstehuizen. De SP wil daarom een zwartboek op gaan stellen met ervaringen van mensen met de zorg in Zoetermeer. Gedurende de zomerperiode (juni-juli-augustus) heeft de SP daarom een meldpunt geopend waar mensen hun ervaring kunnen melden.

Cliënten (of hun familie) en mensen die werkzaam zijn in de zorg kunnen hun ervaringen melden via de e-mail meldpuntzorg@sp-zoetermeer.nl of via de telefoon (079-7113541). Ervaringen zullen geheel vertrouwelijk en indien gewenst anoniem opgenomen worden in het zwartboek. Aan de hand van de ervaringen die de SP Zoetermeer middels dit meldpunt binnenkrijgt zal er worden gekeken of er nadere actie nodig is.

Daniël WesthoekFractievoorzitter Daniël Westhoek: “Het begon mij op te vallen dat er steeds meer klachten komen over de zorg in Zoetermeer. Mensen weten mij al een aantal jaren te vinden als het gaat om de thuiszorg. Maar nu komen er ook steeds meer klachten binnen over verzorg- en verpleeghuizen. Wij willen nu wel eens echt weten hoe het is gesteld met de zorg in Zoetermeer. Daarom hebben we besloten dit meldpunt te openen om zo veel mogelijk ervaringen te verzamelen. Wij hopen dan ook op veel reacties.”

U bent hier