h

Gaan we op de oude voet verder?

26 mei 2010

Gaan we op de oude voet verder?

Op dinsdag 25 mei is het nieuwe college van B&W geïnstalleerd. Veel nieuws is er eigenlijk niet. PvdA wethouder Muijzers is ingeruild voor Mariette van Leeuwen van de Lijst Hilbrand Nawijn (LHN). Verder maken alle oude wethouders deel uit van het nieuwe college van B&W. Dus het is maar de vraag of er daadwerkelijk iets gaat veranderen.

In februari van dit jaar werd het oude college van B&W nog demissionair verklaard. Het was gebleken dat een aantal belangrijke documenten niet naar de raad was toegestuurd. En wethouder Speel was al eerder afgetreden vanwege het gifschandaal Sterigenics.

De SP vindt het onbegrijpelijk dat een college van B&W dat demissionair is verklaard bijna in zijn geheel terugkeert. Dit verkleind de kloof tussen inwoners en politiek zeker niet.

Daarnaast riepen alle partijen die nu de coalitie vormen (VVD, PvdA, D66, LHN en CDA) dat het anders moet. Onder andere een wethouder minder (van 6 naar 5). Hiermee zouden de partijen een goed gebaar kunnen maken, immers een wethouderspost is een aardige structurele kostenpost. Na de verkiezingen is er van het naders echter niet veel meer over. Het is doorgaan op de oude voet.

Daniël WesthoekFractievoorzitter Daniël Westhoek: “De inwoners van Zoetermeer begrijpen het niet meer. Er is een wethouder opgestapt vanwege het gifschandaal en deze kan blijkbaar binnen een paar maanden zonder problemen weer terugkomen. Het versterkt het vertrouwen van de inwoners in de politiek natuurlijk totaal niet. Ik vind het jammer dat het zo is gelopen. Maar de SP zal als grootste oppositiepartij zorgen dat het anders gaat.”

U bent hier