h

SP niet mee met raadsuitje Noordwijk

23 maart 2010

SP niet mee met raadsuitje Noordwijk

Op vrijdag 23 april en zaterdag 24 april gaat de gemeenteraad, net als vier jaar geleden, naar Noordwijk om afspraken te maken over de werkwijze van de komende vier jaar. Vier jaar geleden heeft de SP, ondanks grote twijfels, de moeite genomen om mee te gaan. Deze keer heeft de SP besloten om niet mee te gaan met dit raadsuitje. De afspraken die de raad vier jaar geleden heeft gemaakt zijn nauwelijks nagekomen. De SP vindt het dan ook zonde van het geld om mee te gaan met het raadsuitje naar Noordwijk.

De SP heeft tijdens de verkiezingen duidelijk aangegeven te willen bezuinigen op het functioneren van de gemeenteraad. Het bezuinigen op raadsuitjes is daar een onderdeel van. Mede gelet op de slechte ervaring van vier jaar gelden heeft de nieuwe SP fractie besloten niet deel te nemen aan het raadsuitje.

Er vinden momenteel een aantal avonden plaats waarin de nieuwe gemeenteraad ingewerkt wordt. Wat de SP betreft worden tijdens deze avonden afspraken gemaakt over de werkwijze van de nieuwe raad. Hiervoor is een bezoek aan een duur oord buiten Zoetermeer niet nodig.

Daniël WesthoekFractievoorzitter Daniël Westhoek: “Dat de raad afspraken moet maken over hoe zij de komende vier jaar gaat functioneren is logisch. Maar hiervoor zijn geen raadsuitjes naar een duur oord voor nodig. Dit kunnen wij als raad gewoon tijdens één of meer reguliere bijeenkomsten afspreken. De SP is duidelijk geweest tijdens de verkiezingen. Wij willen onder andere bezuinigen op de raad zelf. De raad moet als eerste het goede voorbeeld geven als er bezuinigd moet worden. Het past de raad niet om van de inwoners te vragen zuinig aan te doen de komende jaren en vervolgens zelf onnodig geld uit te blijven geven.”.

U bent hier