h

Simone Buijtendijk (SP) gaat voor continuïteit

5 maart 2010

Simone Buijtendijk (SP) gaat voor continuïteit

De SP heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen drie zetels behaald. Uit de officiële uitslagen van de verkiezingen blijkt dat de nummer vijf van de SP, Simone Buijtendijk, met voorkeursstemmen is gekozen. Zij heeft echter besloten haar zetel niet te aanvaarden. Zij is van mening dat deze zetel toebehoord aan de nummer drie op de lijst van de SP, Jan Velner.

Simone Buijtendijk is zeer vereerd met het feit dat zij met voorkeursstemmen is gekozen. Zij is zich bewust van het feit dat zij een zekere bekendheid geniet onder de Zoetermeerse inwoners. Toen Simone Buijtendijk zich kandideerde voor het raadslidmaatschap heeft zij bewust voor plaats vijf op de lijst gekozen. Als zekere nieuweling in de politiek wilde zij graag in een grote fractie meedraaien om zo het werk te leren. Simone Buijtendijk is van mening dat het, gelet op het behaalde zetelaantal, verstandig is dat de meer ervaren kandidaat Jan Velner het raadslidmaatschap aanvaard en dat zij op de achtergrond mee zal draaien met de fractie om zo te groeien in het politieke werk. Jan Velner heeft al meer dan drie jaar ervaring als commissielid. Indien de gemeenteraad besluit om weer met commissieleden te gaan werken zal Simone Buijtendijk deze functie graag aanvaarden.

Simone BuijtendijkSimone Buijtendijk: “Dat er mensen zijn die op mij zouden gaan stemmen wist ik wel, maar zoveel dat ik met voorkeursstemmen gekozen zou worden had ik niet verwacht. Ik ben daardoor ook zeer vereerd. Dat geeft toch wel aan dat mijn vrijwilligerswerk voor de SP de afgelopen jaren haar vruchten heeft afgeworpen. Ik kies ervoor om mijn zetel af te staan aan mijn wat meer ervaren collega Jan Velner. Ik zou graag als commissielid nog wat meer van het politieke werk willen leren. Ik ben van mening dat ik mij in die functie net zo goed in kan zetten als raadslid. De stem van de mensen op mij is daardoor dus niet verloren! Ik zal ervoor zorgen dat ik hun stem zal laten horen binnen de SP fractie, en dus in feite in de raad. Daar kan men mij aan houden!”

U bent hier