h

Radiostilte rondom Sterigenics? Echt niet!

24 maart 2010

Radiostilte rondom Sterigenics? Echt niet!

Op woensdag 24 maart ontving de SP een e-mail van de burgemeester waarin hij vraagt om een radiostilte in te lassen rondom Sterigenics. Volgens de burgemeester en demissionair wethouder Emmes is er op dit moment een situatie ontstaan dat een broeiende kip niet gestoord moet worden.

De SP laat zich de mond niet snoeren door de burgemeester. Op het dossier Sterigecics heeft de SP keer op keer aangegeven dat informatievoorziening richting de inwoners van groot belang is. Het betreft hier een zaak die van directe invloed is op de volksgezondheid. Inwoners hebben dan het volste recht op de laatste stand van zaken.

Daniël WesthoekFractievoorzitter Daniël Westhoek: “Ik heb de e-mail van de burgemeester een paar keer goed moeten lezen. En het staat er toch echt, of we een radiostilte in acht willen nemen. Ik heb geen enkele informatie rondom Sterigenics die inwoners niet zouden mogen weten. Dus waarom moet ik dan ineens mijn mond gaan houden over dit onderwerp? Een onderwerp waar veel inwoners graag van op de hoogte gehouden blijven worden? Sorry, daar werk ik dus niet aan mee. Transparantie en eerlijkheid is nodig in dit dossier. En zo zal ik dit dossier dan ook blijven behandelen”.

De SP is van mening dat het bedrijf Sterigenics uit Zoetermeer moet verdwijnen. In februari 2010 heeft het bedrijf wederom de normen overschreden. Sterigenics laat zien totaal niet maatschappelijk verantwoordelijk bezig te zijn. Zelfs onder het verhoogd toezicht blijft het bedrijf de milieunormen overschrijden. Voor dergelijke bedrijven is er geen plaats in Zoetermeer.

U bent hier