h

Politiekorps onder versterkt financieel toezicht?

19 maart 2010

Politiekorps onder versterkt financieel toezicht?

In het NRC handelsblad van 17 maart en de nieuwsbrief Binnenlands Bestuur van 18 maart wordt melding gemaakt van het feit dat Minister Hirsch Ballin (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) dertien van de vijfentwintig politiekorpsen onder versterkt financieel toezicht heeft gesteld. Onder deze dertien bevindt zich ook het korps Haaglanden. Naar aanleiding van deze berichtgeving heeft de fractie van de SP schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.

De SP is vooral benieuwd wat de versterkte toezicht op het politiekorps gevolgen heeft voor de inzet van agenten, met name in Zoetermeer. Zoetermeer heeft in theorie al recht op ongeveer 20 agenten extra. Vanwege allerlei regels werken deze agenten op dit moment nog in de gemeente Den Haag. De SP wil niet dat door het versterkt financieel toezicht, en de belemmeringen die daarmee gepaard gaan, Zoetermeer nog minder agenten op straat heeft.

Jan VelnerRaadslid Jan Velner: “Tijdens de verkiezingen hebben de inwoners duidelijk aangegeven dat veiligheid een belangrijk thema is. De veiligheid in Zoetermeer moet sterk verbeteren, onder andere door meer agenten op straat. Door alle bezuinigingen van het rijk op de politie hebben de korpsen het al moeilijk genoeg. Het feit dat het korps Haaglanden nu onder versterkt financieel toezicht is geplaatst maakt het alleen maar moeilijker om ook daadwerkelijk meer agenten op straat te krijgen. Ik wil graag van het college van B&W weten wat voor gevolgen het versterkt financieel toezicht heeft op de inzet van agenten in Zoetermeer.”

U bent hier