h

Steun voor hoorzitting Snowworld

1 oktober 2009

Steun voor hoorzitting Snowworld

Na een lange commissievergadering Ruimte woensdag heeft de SP ingestemd met een hoorzitting over de vierde baan van Snowworld. De SP stemt niet in met de vierde baan Snowworld en de visie Buytenpark zoals die zijn voorgesteld door het college.

Het doel van de hoorzitting is meer duidelijk krijgen over de gevolgen van een vierde baan in het Buytenpark. Informatie van de wethouder strookt niet met de rapportages die in opdracht van Snowworld zijn opgezet. Bovendien ligt de voorgestelde vierde baan in het natuurstergebied Buytenpark, wat onderdeel is van het groene hart.

Woordvoerder Bas Schuiling : "Wij vinden de antwoorden van de wethouder niet geruststellend genoeg dat het Buytenpark behouden blijft. We denken dat dat ook helemaal niet mogelijk is met de grootte (63 meter hoog, 300 meter lang) van de beoogde skibaan. Wij willen dat de raad zich principieel uitspreekt voor of tegen een baan zonder zich te verschuilen achter randvoorwaarden en termen als 'inpassing in het groen'. Dat kan namelijk gewoonweg niet met het huidige voorstel. Laat partijen zich duidelijk uitspreken wat zij belangrijker vinden".

De fractie is bovendien van mening dat het college te snel gaat. De wethouder heeft gesteld dat de keuze Snowworld nu gemaakt moet worden, terwijl de visie nog niet is goedgekeurd en daardoor tegelijkertijd wordt gepraat over een mogelijke toekomst en gelijk de directe invulling daarvan. De SP-fractie vindt dat die combinatie een heldere overweging in de weg staat.

Bas Schuiling: "Met het tegelijk op de agenda zetten van visie Buytenpark en vierde baan Snowworld schrijft het college de wens van de ondernemer eigenlijk al in de visie. Wij vragen ons af of dan anders ook gebeurt zou zijn of dat men naar een bepaald doel toeschrijft. "

De raad heeft opdracht gegeven varianten te onderzoeken waarbij ook een variant werd meegegeven die niet ten koste van het park gaat. Dat is door de opdrachtgever Snowworld niet meegenomen. Ook maakt de fractie zich zorgen over de versnippering van de groen-blauwe-slinger en het doorkruisen van rijksbeleid met dit plan. Door een hoorzitting te houden kan de commissie zich door experts laten informeren over de gevolgen en mogelijkheden.

U bent hier