h

SP aanwezig in winkelcentrum Buytenwegh

30 oktober 2009

SP aanwezig in winkelcentrum Buytenwegh

Op zaterdag 31 oktober 2009 tussen 10:00 en 16:00 zal de SP aanwezig zijn in het winkelcentrum Buytenwegh. Daar zal zij actievoeren voor het behoud van het Buytenpark. Met de komst van de 4e baan van Snowworld gaat er weer een uniek stukje groen in Zoetermeer verloren. Het effect zal zijn dat beschermde diersoorten in de knel komen en de rust in het Buytenpark nog meer verstoord zal worden. De SP wil de groengebieden voor de toekomst veiligstellen.

De SP staat met een kraam in het winkelcentrum Buytenwegh om mensen te informeren over de plannen in het Buytenpark. Tevens zullen er handtekeningen opgehaald worden tegen de komst van de 4e baan van Snowworld. Daarnaast zal de SP ook deur aan deur gaan in de wijk om bij mensen thuis uit te leggen wat de plannen voor het Buytenpark zijn.

Bas Schuiling SP raadslid Bas Schuiling: “Nu het college van B&W geen bezwaar heeft tegen de komst van een vierde baan van Snowworld spreekt zij zich daarmee feitelijk uit voor verdere bebouwing van het Buytenpark. Nadat het Van Tuyllsportpark recentelijk wegbestemd is als ‘grootschalige leisure-voorziening’ dreigt het Buytenpark hetzelfde lot te gaan delen. Is het niet gelijk danwel geleidelijk.”

Op dinsdag 3 november 2009 vindt er tevens een hoorzitting plaats over de 4e baan van Snowworld. Deze hoorzitting is openbaar toegankelijk. Deze zal starten om 20:00 in de raadzaal van Zoetermeer, Stadhuis, ingang markt 10.

U bent hier