h

SP niet blij met wederom onrust thuiszorg

10 september 2009

SP niet blij met wederom onrust thuiszorg

Het lijkt een jaarlijkse herhaling te gaan worden. Terug van het zomerreces en de problemen in de thuiszorg spelen weer op. Net als vorig jaar en het jaar daar voor zijn er weer problemen binnen de thuiszorg Zoetermeer. Dit keer is het de Vierstroom Zorgring die genoodzaakt is te reorganiseren om financieel gezond te blijven. Hierbij worden gedwongen ontslagen niet uitgesloten.

De mailbox van de SP stond de afgelopen twee weken vol met berichten van medewerkers die zich zorgen maken om hun baan. Naast medewerkers heeft de SP ook berichten ontvangen van cliënten, die zich zorgen maken of hun vaste hulp nog wel blijft.

Uit interne informatie van de Vierstroom Zorgring, die de SP heeft ontvangen van een anonieme bron, blijkt dat de financiële situatie van de Vierstroom Zorgring niet op orde is. De Vierstroom Zorgring legt aan haar medewerkers uit dat dit komt door de lage tarieven die de gemeente betaald en de verschuiving van indicaties voor HH2 naar HH1. Beide argumenten zijn niet gegrond, want voordat de Vierstroom Zorgring inschreef op de aanbesteding van de thuiszorg waren beide factoren bekend.

Daniël WesthoekDaniël Westhoek: “Ik vind het jammer dat ik moet constateren dat dit het derde jaar op rij is dat ik van vakantie terug kom en er problemen zijn binnen de thuiszorg in Zoetermeer. Daar waar al twee jaar veel onrust heerst moet nu eindelijk eens een keer rust komen. Ook nu weer zijn zowel hulpbehoevenden als de thuiszorgmedewerkers de dupe. De argumenten die de oorzaak zouden zijn voor de slechte financiële situatie van de Vierstroom Zorgring wist men voor de aanbesteding al, dus ze nu gebruiken als argument vind ik niet chique. Ik ben echter wel van mening dat de Vierstroom Zorgring de vinger op de zere plek legt. Want inderdaad zijn het deze twee factoren die voor een groot deel de oorzaak zijn van de onrust die er al sinds januari 2007 heerst binnen de thuiszorg”.

De SP heeft tijdens de raadscommissie Samenleving van dinsdag 8 september 2009 vragen gesteld aan het college van B&W over de zoveelste onrust binnen de thuiszorg. De verantwoordelijk wethouder was helaas niet aanwezig om de vragen te beantwoorden.

U bent hier