h

Schriftelijke vragen over inspraak tijdens reces

14 september 2009

Schriftelijke vragen over inspraak tijdens reces

De SP stelt schriftelijke vragen over de wijze waarop het college stukken in de inspraak doet tijdens de vakantieperiodes, het zogenoemde reces. Na eerdere incidenten in andere recesperiodes heeft het college toegezegd inspraak zo veel mogelijk buiten deze periodes te houden. De SP constateert echter dat ook tijdens afgelopen zomervakantie een aantal niet-urgente zaken toch de inspraak in gegaan zijn.

De schriftelijke vragen worden gesteld na een aantal klachten die de fractie heeft ontvangen van diverse bewoners. Zij voelden zich niet serieus genomen door de inspraakperiode.

Bas Schuiling Bas Schuiling: "Het reces is ingesteld om een reden. Namelijk dat het zeer moeilijk is bijeenkomsten te organiseren als de halve stad op reis is. Bovendien is de aandacht in deze rustige periode verslapt. Om dan inspraak te vragen aan bewoners is niet netjes. En na de periode ligt het besluit al weer vast. Als je als gemeente wil laten zien dat je inwoners serieus neemt dan neem je andere maatregelen. "

De SP wil weten van het college hoezeer zij zich aan hun eigen toezeggingen houden. Overigens heeft de fractie in het verleden al voorgesteld om inspraak in dergelijke periodes soepel te behandelen indien het noodzakelijk is. Bijvoorbeeld door een dubbele termijn waardoor een flink deel van de inspraak buiten de vakantieperiode ligt en iedereen kan reageren indien wenselijk.

U bent hier