h

Handtekeningenactie voor behoud Buytenpark

16 september 2009

Handtekeningenactie voor behoud Buytenpark

De SP gaat vanaf zaterdag 19 september een maand lang handtekeningen ophalen voor behoud van het Buytenpark. Het college van B&W is van plan toestemming te verlenen voor de bouw van een enorme vierde baan voor Snowworld in het Buytenpark. Het effect zal zijn dat beschermde diersoorten in de knel komen en de rust in het Buytenpark nog meer verstoord zal worden. De SP wil de groengebieden voor de toekomst veiligstellen.

Bas SchuilingSP raadslid Bas Schuiling: “Nu het college van B&W geen bezwaar heeft tegen de komst van een vierde baan van Snowworld spreekt zij zich daarmee feitelijk uit voor verdere bebouwing van het Buytenpark. Nadat het Van Tuyllsportpark recentelijk wegbestemd is als ‘grootschalige leisure-voorziening’ dreigt het Buytenpark hetzelfde lot te gaan delen. Is het niet gelijk danwel geleidelijk.”

De SP wil mensen informeren over deze effecten en roept iedereen op hun bezwaar te laten horen. Naast de SP zijn ook GroenLinks, IVN en de vogelwerkgroep gekant tegen de nieuwe plannen. Op woensdag 30 september zal het onderwerp in de raadscommissie ruimte worden behandeld en op maandag 12 oktober in de gemeenteraad.

U bent hier