h

Rapport Oosterheem gelanceerd

3 juli 2009

Rapport Oosterheem gelanceerd

De SP-fractie heeft de afgelopen tijd geïnventariseerd hoe het gaat met de wijk Oosterheem. De SP wilde weten hoe het ervoor staat wat betreft veiligheid, voorzieningen, wijkbeleving, parkeren en andere zaken die bewoners belangrijk vinden in een wijk. 280 mensen hebben de enquete ingevuld en er zijn vele gesprekken gevoerd. De conclusies staan in een rapport dat de SP maandag aanbiedt aan het stadsbestuur

Commissielid Lennart Feijen: "Je ziet veel verschillen in de verschillende buurten. Natuurlijk heeft dat ermee te maken dat een deel nieuwer is dan het andere deel, maar ook dat de gemeente onderscheidt moet maken in de buurt. Er moeten andere problemen worden opgelost. "

Belangrijkste conclusies die het rapport trekt over de wijk Oosterheem is het gebrekkige niveau van winkelvoorzieningen - er moet echt snel een centrum komen - , de parkeersituatie en de nieuwigheid van de wijk. Door het laatste zijn voorzieningen als groen, speelgelegenheid en winkels nog niet volgroeid. Blijvende aandacht is noodzakelijk als de wijk tot wasdom komt.

Ewout den Heijer: "Het rapport zullen we bij beslissingen over Oosterheem in de raad bij ons houden. Het sterkt ons in de overtuiging dat een winkelcentrum er nu echt snel moet komen. Ook blijven we pleiten voor meer groen en speelvoorzieningen dicht in de buurten. Het verschil in de buurten laat ook zien dat je niet vanuit de ivoren toren moet besturen maar in de buurt. Dat is ook precies wat de SP wil. "

U bent hier