h

Raad : Liever grootschalige commerciele activiteiten dan stadspark

7 juli 2009

Raad : Liever grootschalige commerciele activiteiten dan stadspark

De SP heeft gisteren met grote teleurstelling wederom tegen de ontwikkelingsplannen op het Kwadrant gestemd. De SP is vooral teleurgesteld in de collega-raadsleden die ondanks kritische noten er niets aan gelegen lieten om Leisure alle voorrang te geven ten kosten van de huidige gebruikers van het Kwadrant.

Vooral de uitblijvende steun voor het amendement van de SP om dan tenminste de tuinvereniging te ontzien is een teleurstelling. Het Kwadrant voorziet in grootschalige bouw voor 'Leisure' activiteiten ten behoeve van massavoorzieningen die landelijk opereren. Daarmee verdwijnen de meeste huidige gebruikers uit het park en anderen komen onder druk te staan. De SP pleitte voor meer aandacht voor deze groepen. De tuinvereniging zit op een relatief klein stuk van het park, maar zorgt wel voor recreatie van enkele honderden buurtbewoners in Seghwaert en Palenstein. Deze worden de dupe van de bouwdrift van het college.

Bas Schuiling : "Er komt net bijna net zoveel bebouwing als BleiZo. Dat heet alleen hoogstedelijke bouw, het Kwadrant wordt omschreven als bebouwing in het groen. Een contradictie dus. Net als de mogelijkheid of onmogelijkheid om 2.5 miljoen extra bezoekers in het park te laten zonder dat de huidige gebruikers daar al te veel last van hebben. Over dit soort argumenten wordt met het simpele argument van goed voor de economie en werkgelegenheid overheengestapt. Bovendien biedt BleiZo meer dan 10.000 arbeidsplaatsen, het Kwadrant ongeveer 1000. Daarvoor moet wél alles en iedereen wijken. Ik ben dan ook zeer teleurgesteld dat de relatieve postzegel van de tuinvereniging waar honderden mensen het naar hun zin hebben moeten wijken voor een voorziening die nog niet eens is ingetekend, laat staan dat er kandidaten voor bestaan. Vanwaar die drift? Gun de Zoetermeerse mensen ook een stukje!".

Bovendien stelde de SP dat de huidige gebruikers in het park slecht worden geinformeerd, met onderbouwing van een aantal voorbeelden. Het enige verweer vanuit het college was dat de SP kennelijk met andere mensen praatte dan het college.

U bent hier