h

Vervangende hulp tijdens vakantieperiode

2 juni 2009

Vervangende hulp tijdens vakantieperiode

Vorig jaar bleek dat zorgaanbieders hun cliënten geen vervangende hulp konden garanderen. Dit heeft geresulteerd in cliënten die soms enkele weken zonder hulp hebben gezeten. Uit het recentelijk uitgebrachte rapport thuis goede zorg van de SP blijkt vervanging van thuiszorgpersoneel nog steeds een probleem te zijn. De SP wil van het college van b&W weten of zij kan garanderen dat dit jaar geen enkele cliënt zonder hulp zit omdat er geen vervangende hulp beschikbaar is.

Dat stelt de SP onder andere in recentelijk ingediende schriftelijke vragen. De SP wil verder weten of het college van B&W bereid is, om in navolging van de gemeente Den Haag, van de zorgaanbieders een plan van aanpak te eisen over hoe zij tijdens de vakantieperiode de hulp aan de cliënten kunnen garanderen.

Daniël WesthoekDaniël Westhoek: “Vorig jaar tijdens een debat op Radio West kon de toenmalige directeur van Meavita mij niet garanderen dat iedereen een vervangende hulp zou krijgen. Dit bleek later ook, doordat meerdere cliënten enkele weken zonder hulp hebben gezeten. Op herhaling van deze problematiek dit jaar zit ik niet te wachten. Daarom wil ik garanties van het college van B&W dat ook in de vakantieperiode niemand zonder hulp komt te zitten.”

U bent hier