h

Resultatendebat: College is tevreden, SP niet

4 juni 2009

Resultatendebat: College is tevreden, SP niet

Op donderdag 4 juni 2009 vond het jaarlijkse resultatendebat plaats. Het moment waarop het college van B&W verantwoording aflegt over het afgelopen jaar. Het college van B&W is tevreden, dat blijkt ook wel uit de jaarstukken. Nagenoeg alle doelstellingen zijn deels of volledig gehaald. De SP is minder tevreden. Op terreinen als sociale voorzieningen, zorg en huisvesting heeft het college van B&W vorige jaar onvoldoende bereikt.

Volgens het college van B&W heeft iedereen in 2008 volwaardig deel kunnen nemen aan de maatschappij. De problemen in de thuiszorg worden blijkbaar gemakshalve achterwege gehouden! Want veel mensen hebben (tijdelijk) zonder hulp gezeten. Het college van B&W vindt dit blijkbaar volwaardig deelnemen aan de maatschappij.

Ook dit jaar heeft de SP het college van B&W weer aangesproken op haar huisvestingsbeleid. Vorig jaar tijdens het resultatendebat heeft de SP aan het college van B&W gevraagd wanneer nu eindelijk de jongerenwoningen op de Denemarkenlaan zullen verschijnen. De wethouder heeft toen aangegeven zich hiervoor in te zetten. In het jaarverslag van vorig jaar valt alleen op te maken dat dit project wederom uitgesteld is. De SP heeft deze vraag daarom nogmaals aan het college van B&W voorgelegd.

Daniël WesthoekDaniël Westhoek: “De SP en het college van B&W hebben blijkbaar een andere interpretatie waar het doelstellingen halen betreft. Vooral het onderdeel huisvesting stelt ons teleur. Het college van B&W heeft aan het begin van de zittingstermijn duidelijke doelstellingen geformuleerd wat betreft jongeren- en ouderenwoningen. Nu, drie jaar later, moeten we constateren dat er niet veel van deze doelstellingen zijn gehaald. Behalve dan een aantal braak liggende stukken grond.”

U bent hier