h

SP stelt vragen over wantoestanden in circussen

11 maart 2009

SP stelt vragen over wantoestanden in circussen

Onlangs ontving de gemeenteraad een brief van de Dierenbescherming over de twee circussen die Zoetermeer in 2008 hebben aangedaan. De afdelingsinspecteurs van de Dierenbescherming hebben beide circussen meerdere malen bezocht en daarbij een reeks van wantoestanden geconstateerd. De dieren waren voornamelijk opgesloten in de transportwagens waar zij weinig beweging hadden, ervoeren onaangename temperaturen en vertoonde tekenen van stress.

De SP is geschrokken van de wantoestanden die bij de circussen door de Dierenbescherming zijn geconstateerd. Dit was voor de SP dan ook aanleiding om schriftelijk vragen over deze wantoestanden te stellen aan het college van B&W. De SP wilt weten van het college van B&W wat het beleid op het gebied van dierenwelzijn is en of het college van B&W bereid is circussen die wilde dieren meebrengen te verbieden.

De SP vindt namelijk, net als de Dierenbescherming, dat wilde dieren helemaal niet in een circus thuishoren. En de dieren die een circus wel meebrengt dienen op zijn minst een stuk beter behandeld te worden dan bij de circussen die in 2008 in Zoetermeer stonden.

U bent hier