h

Hoe gaat het in de thuiszorg?

4 maart 2009

Hoe gaat het in de thuiszorg?

Op deze vraag wil de fractie van de SP de komende maand een antwoord geven. Dit zal zij doen door enquêtes af te nemen bij cliënten, thuiszorgmedewerkers, thuiszorginstellingen en overige aan de thuiszorg gebonden organisaties. Aanleiding hiervoor zijn de nieuwe aanbestedingen in de thuiszorg eind 2008.

De fractie van de SP zal hier op zaterdag 7 maart 2009 mee van start gaan door in het Stadshart aan het winkelend publiek de enquête voor te leggen. Veel mensen hebben wel iets met thuiszorg of kennen wel iemand die thuiszorg ontvangt. Daarom start de SP dit onderzoek dan ook onder de mensen in het Stadshart.

Aanleiding van dit onderzoek is de aanbesteding van de thuiszorg eind 2008. De gemeente Zoetermeer heeft toen de dienst thuiszorg opnieuw Europees aan moeten besteden. Gevolg van de nieuwe aanbesteding: er zijn thuiszorginstellingen verdwenen en er zijn nieuwe thuiszorginstellingen bijgekomen. Wat heeft dit voor effect gehad op de cliënten en de thuiszorgmedewerkers? Verloopt de dienstverlening zoals dit is afgesproken? Lopen de thuiszorginstellingen tegen problemen aan? Gelet op de problemen uit het recente verleden binnen de thuiszorg is de SP benieuwd hoe de situatie binnen de thuiszorg op dit moment is.

Daniël WesthoekFractievoorzitter Daniël Westhoek: “Het aantal klachten over de thuiszorg zijn gelukkig al niet meer zo erg als een jaar geleden. Maar dat hoeft nog niet te betekenen dat er geen problemen meer zijn. Ik kan me geen goed beeld vormen van wat de nieuwe aanbesteding van de thuiszorg heeft gebracht. Ik ontvang daarnaast tegenstrijdige berichten over hoe de thuiszorg loopt. Een onderzoek naar de huidige situatie binnen de thuiszorg lijkt mij daarom zeer zinvol. Twee jaar geleden heeft de SP hier ook al onderzoek naar gedaan. De resultaten van toen vormen een goed uitgangspunt voor dit
nieuwe onderzoek. Met dit nieuwe onderzoek kunnen wij zelf concluderen of de dienstverlening verbeterd is of niet.”

De enquête is vanaf zaterdag 7 maart 2009 ook in te vullen via de website van de SP Zoetermeer, https://zoetermeer.sp.nl.

U bent hier