h

Achterkamertjespolitiek om winkelcentrum Oosterheem

10 januari 2009

Achterkamertjespolitiek om winkelcentrum Oosterheem

De SP moest via de media vernemen dat een delegatie van de VVD en de PvdA met de verantwoordelijke wethouders overleg heeft gehad over de situatie rondom het winkelcentrum Oosterheem. In februari 2009 zal er een mogelijk akkoord zijn over de bouw van dit winkelcentrum. Dit winkelcentrum had er al lang moeten zijn, maar om tal van redenen zitten de inwoners van de wijk Oosterheem nog steeds met een niet echt functioneel “nood” winkelcentrum. De SP heeft tijdens de behandeling van de begroting november vorig jaar harde woorden gesproken richting het college van B&W wat het winkelcentrum betreft. Veel informatie kreeg de SP toen niet. En nu constateert de SP dat er over dit onderwerp achterkamertjespolitiek wordt bedreven door verschillende coalitiepartijen.

De SP is alles behalve te spreken over de gehele gang van zaken. Als er nieuwe informatie over de bouw van het winkelcentrum Oosterheem beschikbaar is dan hoort het college van B&W de gehele raad hiervan op de hoogte te stellen. De SP zal daarom aankomende week tijdens de raadscommissie Ruimte opheldering vragen aan het college van B&W en tevens verzoeken de nieuwe informatie rondom het winkelcentrum Oosterheem naar de gehele raad toe te zenden.

Daniël WesthoekDaniël Westhoek: “Ik was zeer verbaasd te lezen in de media dat er een gesprek heeft plaatsgevonden tussen de verantwoordelijke wethouders Emmens (VVD) en Muijzers (PvdA) met een delegatie van de VVD en de PvdA. Geheel toevallig bestond de delegatie alleen uit de partijen waarvan ook de verantwoordelijk wethouders lid zijn. In mijn ogen geen duidelijker voorbeeld van achterkamertjespolitiek. Waarom zouden deze twee partijen meer informatie krijgen en de rest van de partijen niet?”

U bent hier