h

Visie Buytenpark blijft zwabberen

30 oktober 2008

Visie Buytenpark blijft zwabberen

Het Buytenpark blijft de gemoederen bezighouden. Een eerste concept is in juni van dit jaar teruggenomen. Naar aanleiding van de reacties zijn er wijzigingen in het concept aangebracht. De visie blijft echter zwabberen en er worden geen keuzes gemaakt.

Kern van het probleem is de positie van grootschalige recreatie als Snowworld en de eerder genoemde 'avonturenstrook' en het natuurbegrazingsgebied wat er vlak achter ligt. Veel mensen waarderen de rust en de biodiversiteit van de omgeving. Vooral de mogelijke uitbreiding van Snowworld met een vierde baan blijft als een molensteen boven de visie hangen.

In het gebied zijn in totaal 14 functies ondergebracht zoals het wijkpark, de begraafplaats, een aantal volkstuinen en de omgeving rond de skibaan. Het is vooralsnog onduidelijk wat uitgebreid kan worden en wat niet.

Bas Schuiling Bas Schuiling: "De gemeenteraad moet duidelijke keuzes maken en dan pas deze keuzes voorleggen aan de betrokkenen via een inspraak. Het kan nooit allemaal passen. Nu houdt men elkaar bezig. Elke keer als het punt op de agenda staat loopt mijn postvak vol met reacties. De wensen en eisen zijn ondertussen vrij duidelijk. Het is nu tijd om de kaarten op tafel te leggen. De visie is te vaag en te vrijblijvend".

De SP is gekant tegen de verdere uitbreiding van Snowworld vanwege de verstorende factor op het natuurgebied dat een onderdeel is van het groene hart en de 'groenblauwe-slinger' door de provincie.

"Het groene hart wordt steeds meer versnipperd door gemeentes die iedere keer net een stukje erbij pakken. We moeten echt grenzen stellen wanneer uitbreiding niet meer mogelijk is. Bovendien rept het college over het 'compenseren van groen elders', maar geeft vervolgens niet aan waar. We willen nog meer bouwen en meer natuur, maar de gemeentegrenzen zijn al lang bereikt. Uitvoering van de visie is volstrekt onhaalbaar. Waarom het dan voorleggen?"

U bent hier