h

Merkwaardige tariefstijging

1 oktober 2008

Merkwaardige tariefstijging

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W naar aanleiding van de constatering van een merkwaardige manier van tariefsverhoging van onder andere het banenzwemmen in Zoetermeer. Bezoekers van het banenzwemmen in Zoetermeer werden na de zomervakantie geconfronteerd met een tariefstijging van maar liefst 12,5%.

Het tarief zelf is niet verhoogd, maar men kan voor hetzelfde tarief een kwartier minder zwemmen. Een kwartier op twee uur zwemmen betekend een tariefsverhoging van 12,5%. Tevens zijn er veel bezoekers die door middel van een zogenaamde strippenkaart van te voren een aantal keren zwemmen inkopen voor een gereduceerde prijs. Ook deze groep wordt nu geconfronteerd met het feit dat er een kwartier minder gezwommen kan worden.

De gemeente heeft drie weken na het begin van het nieuwe seizoen de nieuwe openingstijden van de zwembaden bekend gemaakt in het Zoetermeer Magazine. Dus ook via de gebruikelijke kanalen hebben de bezoekers geen kennis kunnen nemen van deze wijziging.

Daniël WesthoekDaniël Westhoek: "De SP heeft in het verleden al vaker aandacht gevraagd voor de tarieven van het zwemmen in Zoetermeer. Dat heeft toen niet geleid tot het verlagen van de tarieven. Wel zijn er verschillende acties om het zwemmen in Zoetermeer aantrekkelijker en betaalbaar te maken. Ik ben dan ook zeer teleurgesteld dat het College van B&W door middel van de openingstijden de tarieven beïnvloed. Deze constatering was aanleiding tot het stellen van schriftelijke vragen."

U bent hier