h

SP tegen China reis College

13 augustus 2008

SP tegen China reis College

Het College van B&W heeft per brief aan de fractievoorzitters laten weten dat zij begin september voornemens is een reis naar China te ondernemen. De reis gaat naar het China International Fair of International Trade. De SP is op zijn zachts gezegd niet blij met dit voornemen. Het College van B&W is vorig jaar ook al naar China geweest voor handelsbetrekkingen. De SP ziet de meerwaarde er niet van in om ook dit jaar weer een reis naar China te ondernemen.

In de ogen van de SP is dit een goed voorbeeld van verkeerd gebruik van gemeenschapsgeld. Vorig jaar heeft de SP ingestemd met de reis naar China, om de handelsbetrekkingen kracht bij te zetten. Echter hoeft een dergelijke reis niet ieder jaar gemaakt te worden. De SP ziet geen enkele aanleiding tot een nieuwe reis naar China.

Daarnaast is de brief ook nog eens op een zeer ongelukkig moment verstuurd. De brief is verstuurd na de laatste raadsvergadering van de gemeenteraad voor het reces. De kans dat een fractievoorzitter op vakantie is, is dan groot. En dan durft het College van B&W in de brief te stellen dat zonder tegenbericht zij ervan uit gaat dat de betreffende fractie akkoord gaat.

Daniël Westhoek“Ik was zeer verbaasd toen ik na mijn vakantie de brief zag. Een College van B&W dat zelf heeft gesteld terughoudend te zijn als het om buitenlandse reizen gaat wil nu voor de tweede keer in een jaar naar China toe. Als argument geven zij dat dat goed zou zijn voor de handelsbetrekkingen. Ik zie geen toegevoegde waarde om voor een tweede keer binnen een jaar naar China af te reizen. In mijn ogen is dit pure verspilling van gemeenschapsgeld.”

U bent hier