h

WMO meerjarenbeleidsplan eindelijk vastgesteld

11 juli 2008

WMO meerjarenbeleidsplan eindelijk vastgesteld

Na meer dan een half jaar debatteren over het WMO meerjarenbeleidsplan is dit plan eindelijk tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 10 juli 2008 vastgesteld. Dit beleidsplan bevat de kaders voor de uitvoering van de gehele Wet Maatschappelijke Ondersteuning. (WMO) Deze wet heeft tot doel iedereen mee te laten doen in de samenleving. Sinds de invoering van de WMO per 1 januari 2007 was tot op heden alleen de thuiszorg geregeld. De SP heeft tijdens de behandeling van het WMO meerjarenbeleidsplan nog een aantal verbeteringen weten door te voeren.

Tijdens de behandeling van het WMO meerjarenbeleidsplan heeft de SP onder andere de positie van de mantelzorger sterker verwoord, heeft de SP de indicatiestelling voor de voorzieningen WMO er zo door weten te krijgen dat er in ieder geval huisbezoeken plaats zullen gaan vinden bij iedereen met een nieuwe indicatie. Daarnaast had de SP graag een aantal zaken willen vastleggen met betrekking tot de aanbesteding van de thuiszorg. Maar omdat de aanbesteding van de thuiszorg voor de periode van 2009 – 2012 al in gang is gezet had dat voor nu geen nut. Wel heeft de SP kunnen regelen dat de raad voor de nieuwe aanbesteding van de thuiszorg in 2012 wel de mogelijkheid heeft om de kaders voor de aanbesteding vast te leggen.

Daniël WesthoekDaniël Westhoek: “Ik ben blij dat dit plan eindelijk na al die maanden debatteren is vastgesteld. Het meerjarenbeleidsplan geeft een handreiking om de individualisering van de samenleving een halt toe te roepen en de solidariteit weer terug te brengen. Daarnaast ligt de nadruk op het meedoen in de samenleving, wie je ook bent. Ik ben blij dat wij als SP de positie van de mantelzorger nog hebben weten te verbeteren en de huisbezoeken bij indicatiestelling scherper hebben weten te formuleren. De SP werd hierin unaniem door de raad gesteund. Ook het feit dat wij in 2012 wel de kaders kunnen stellen voor de aanbesteding van de thuiszorg is een mooie overwinning. Ook bij dit voorstel kreeg de SP unaniem steun van de raad. Ik kan terug kijken op geslaagd debat!”

U bent hier