h

Voorjaarsdebat: Werk achterstanden weg met overschot en maak Zoetermeer socialer

17 juni 2008

Voorjaarsdebat: Werk achterstanden weg met overschot en maak Zoetermeer socialer

Kerninzet voor de SP dit voorjaarsdebat is een oproep om achterstanden weg te werken, maar vooral om te blijven werken aan een socialer Zoetermeer. Zo bleven er bedragen over voor de uitvoering voor de WMO en op sociale voorzieningen.

Tot deze conclusies is de SP gekomen door de actie 'Wat te doen met 17 miljoen', waar in het stadshart is gevraagd hoe Zoetermeers het overschot graag besteed zien. In meerderheid vonden mensen dat het geld moest gaan naar achterstallig groenonderhoud en voorzieningen in de stad. Uit eigen observatie komt hetzelfde beeld.

Daniel Westhoek: "Er is geld overgebleven bij de WMO en de sociale voorzieningen. Dat is geld dat bedoeld is Zoetermeerders te helpen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Wij willen dat het geld geoormerkt ( vastgelegd voor een bepaalde doel, red.) wordt en niet in het algemene potje verdwijnt. " .

De SP doet dit jaar geen algemene oproepen maar dient een paar constructieve moties in om te laten zien waar aandacht nodig is. Zo moet Greg en Baud vast onderdak krijgen, achterstallig onderhoud van de vrijetijdcentra aangepakt worden en lichtreclame duurzamer worden.

Onderaan staan de moties en het amendement wat de SP heeft ingediend.

U bent hier