h

Buytenpark: geen gebouwenpark

12 juni 2008

Buytenpark: geen gebouwenpark

Tijdens een zeer druk bezochte commissievergadering over het Buytenpark heeft de SP stevig stelling genomen: Het Buytenpark moet grotendeels blijven zoals het is: een stadspark met veel natuurwaarde en ontspanning. Wat de SP betreft is er geen plaats voor meer ontwikkeling zoals de vierde skibaan van Snowworld.

Bas Schuiling Volgens raadslid Bas Schuiling wordt er getoornd aan de bevochten groene zones die steeds schaarser worden:

"Wanneer is het genoeg? En waar leggen we de grenzen? Het college lijkt wel een rupsje nooitgenoeg. Waar er ook maar bedrijven willen landen: het is goed. Eerst het Van Tuyllsportpark, nu het Buytenpark en straks het binnenpark met de uitbreidingen van de Sniep".

Het college wil ook andere ontwikkelingen toestaan zoals een 'wellness'-centrum, theehuis, volkstuinen, uitbreiding van de begraafplaats, mogelijk de vierde skibaan, een sporthotel en ga zo maar door. Volgens de SP is dat veel te veel om het gebied goed groen te houden.

Schuiling: "Vergelijk het met de uitbreidingen van Zoetermeer: die waren ook nooit gepland, maar zo door de jaren versnipperen de laatste open gebieden, dat moet voorkomen worden. Daarom heeft de overheid juist ook al die structuurplannen, daar moet de raad niet aan willen zitten".

De SP is wel voorstander van het beter bereikbaar maken van het gebied door bijvoorbeeld logischere fiets- en wandelroutes te maken, ook met het oog op de nieuwe Driemanspolder ( ten westen van het Buytenpark ). Gelukkig waren meer fracties zeer kritisch, de SP hoopt dat de raad het college dwingt om met een andere visie te komen.

U bent hier