h

Oneerlijke situatie in de thuiszorg

5 februari 2008

Oneerlijke situatie in de thuiszorg

Er hebben de SP berichten bereikt dat de Vierstroom Zorgring, de grootste thuiszorgaanbieder in Zoetermeer, alfahulpen laat werken bij HV2 geïndiceerde cliënten. Een tweetal weken geleden stond er nog een grote advertentie in de krant van de Vierstroom Zorging dat de problemen waar zij op dit moment mee zitten onder andere veroorzaakt wordt door het feit dat er veel meer vraag naar lichtere huishoudelijke hulp is en veel minder naar zwaardere huishoudelijke hulp.

Het blijkt dat de alfahulpen betaald worden volgens het tarief van een alfahulp en niet volgens het tarief van HV2. Echter ontvangt de Vierstroom Zorgring natuurlijk wel gewoon het tarief voor HV2. Voor de SP gewoonweg een verkapte manier om geld te verdienen en tevens zeer oneerlijk tegenover de alfahulpen.

Daniël WesthoekDaniël Westhoek: "Naar aanleiding van deze ontwikkeling heb ik de wethouder nadrukkelijk verzocht deze werkwijze van de Vierstroom Zorgring niet te accepteren. Het is zeer oneerlijke tegenover de alfahulpen, waarvan een groot deel al eerder de dupe is geworden doordat zij ontslagen zijn door de Vierstroom Zorgring. En nu krijgen zij nog eens niet betaald waarop zij wel recht hebben. Tevens vinden wij als SP dat de Vierstroom Zorgring op een zeer onjuiste manier extra geld probeert te verdienen. Als SP hebben wij bij de wethouder aangegeven dat wat ons betreft de samenwerking met de Vierstroom Zorgring stop gezet wordt. Dit hebben een groot aantal omliggende gemeenten namelijk al eerder besloten."

U bent hier