h

SP stuurt brief met casussen WMO naar gemeenteraad

12 oktober 2007

SP stuurt brief met casussen WMO naar gemeenteraad

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 8 oktober 2007 heeft de SP de overige fracties van de gemeenteraad toegezegd met een aantal casussen te komen waaruit blijkt dat bij indicatiestelling het protocol gebruikelijke zorg een grote rol speelt en gezinnen daardoor minder huishoudelijke hulp toegewezen krijgen. Ook zijn een aantal casussen toegevoegd waaruit blijkt dat cliënten van de WMO niet de hulp krijgen die geïndiceerd is en cliënten dus zonder de benodigde hulp zitten.

De SP vindt het aan de ene kant goed om deze informatie te delen met de andere fracties van de gemeenteraad, zodat ook zij kunnen zien wat er op dit moment speelt binnen de huishoudelijke hulp van de WMO. Aan de andere kant vind de SP het jammer dat zij deze informatie met de andere fracties moet delen. Dit betekend namelijk dat de andere fracties blijkbaar de problemen in de thuiszorg nog niet als ernstig beschouwen en zelf dus niet zijn gaan inventariseren of de situatie in de thuiszorg echt zo ernstig is.

Daniël WesthoekDaniël Westhoek: “Ik hoop met deze informatie de andere fracties van de gemeenteraad in te laten zien dat er daadwerkelijk mensen zonder hulp zitten door de huidige problemen bij de zorgaanbieders. Ook hoop ik overige fracties middels deze casussen in te hebben laten zien dat het protocol gebruikelijke zorg best zwaar kan wegen bij de indicatiestelling. Met deze informatie kan het debat rondom de huishoudelijke hulp van de WMO wat mij betreft weer voortgezet worden.”

U bent hier