h

SP sluit voorzichtig aan bij Culturele As

18 oktober 2007

SP sluit voorzichtig aan bij Culturele As

De SP sluit zich voorzichtig aan bij een deel van de centrumvisie die gepresenteerd is onder de naam 'de culturele as'. Onder meer het bereikbaar maken van de Dorpsstraat, het centrum van Zoetermeer verlevendigen en een goed centrum voor cultuur (museum plus) zijn duidelijke sprongen vooruit in de stad

Bij monde van woordvoerder Bas Schuiling waarschuwt de SP wel uitdrukkelijk voor al te rooskleurige scenario's zonder de kosten. Bas Schuiling : " Dan zijn er nog geen keuzes gemaakt. Een plan van een creatieve architect en veel goede ideeën van bewoners leiden tot een mooi plan. Maar als het betaald moet worden, moeten we nog maar kijken wat er kan ".

De SP is echter ook kritisch op bepaalde punten. Zo is de SP niet blij met de eventuele sloop van de Nicolaasschool en zou deze liever behouden. Ook woningbouw in de Londonstraat en de bebouwing van de Dobbe zijn heikele punten waarbij voor het uiteindelijke ontwerp beslissend kan zijn.

Een bijzonder compliment naar het college is de wijze waarop bewoners betrokken zijn bij het plan. Waar dat nog vaak fout gaat en ging is de gemeente hier duidelijk op het goede spoor. We hopen dat dit geen uitzondering zal blijken, maar eindelijk de weg naar burgergerichte besluitvorming, iets waar de SP al langer voor ijvert.

Overigens benadrukt de SP dat het vaststellen van een visie slechts de eerste stap is van een lange weg waar nog veel kan gebeuren.

U bent hier